Välkommen till
Åkerholms säteri!

Naturskönt, historiskt, personligt. Här är det lätt att hitta lugnet bland åkrar, ängar, skog och hav. Vi erbjuder lokaler för fest, konferens och andra tillställningar, ca 30 min från Västervik och en timma från Linköping.

Varmt välkomna till Åkerholms säteri.

Fest

Läs mer
fest

Guidad visning

Läs mer
fest

Konferens

Läs mer
lokal

1700-tals miljö

Tänk om väggarna kunde tala. Här har middagar avnjutits i mer än 250 år. Har Ni något att fira? Under april-okt finns möjlighet. Välkommen med Er förfrågan.

Kontakta oss
matsalen

Historia

raab

Historia

”Hans glättighet livar och hans vänlighet gör gott.” Så beskrivs baron Carl Raab, en av Åkerholms säteris många ägare i en släktings dagbok från 1848. Han var också mycket omtyckt av sina 150 gårdsarbetare trots sin noggrannhet och stränga ton. Säteriet hade sin storhetstid under baron Raabs ägo med tegelbruk, smedja, båtvarv, lant- och skogsbruk, djurhållning och fantastiska trädgårdar.

Gården omnämns i skrift första gången på 1300-talet, då som Bokalla och med Bo Jonsson Grip som ägare. Ca 1750 uppfördes nuvarande huvudbyggnad med tillhörande flyglar av familjen Lybecker, i den för tiden typiska rokokostilen. Byggnationen på Åkerholm är idag ett byggnadsminne.

Boka en visning för att höra mer fantastisk historia!

Boka nu

Hitta hit

Åkerholms säteri ligger i Tjust skärgård ca 1 timmas bilresa från Linköping och Norrköping, och ca 30 minuter från Västervik. Gamleby är närmaste centralort, ca 15 minuter med bil.

Adress: Åkerholm 1, 594 93 GAMLEBY

Om oss

Åkerholms säteri ägs idag av familjerna Andersson. På gården bedrivs ett modernt jord- och skogsbruk. Just nu pågår en utökning av verksamheten med event och konferenser.

Vår ambition är att ni gäster skall få ta del av den unika 1700-tals miljö vi erbjuder.
Varmt välkommna till oss på Åkerholm!
/Familjerna Andersson

Kontakt

Kontakta oss gärna om ni har frågor och funderingar.

Karin Andersson: 073-4013234
Urban Andersson: 070-3299024

Mejl: info@akerholm.se